Солодкий перець – це не просто смачний овоч. Він є джерелом вітамінів, яких налічується до 30, а також інших життєво необхідних речовин. При цьому у перцю є одна відмінна особливість - він зберігає багато корисних якостей у сухому та меленому вигляді та практично не втрачає їх при консервуванні. Ось тільки більшість городників скаржиться на те, що їм не вдається отримати багатий урожай перцю.

І справді, перець – культура ніжна та вимоглива. Йому необхідне тепло, нормальна вологість, пухкий поживний ґрунт і, звичайно ж, кохання його господаря.

Так, в одних випадках рослині не вистачає поживних речовин, а в інших випадках низьку врожайність городники пояснюють уразливістю культури перед шкідниками та недугами.

На щастя, є секретне підживлення, використання якого дозволяє досягти відразу кілька позитивних результатів. Виявилося, що йод не тільки допомагає без втрат загоїти ранки та подряпини, але й позитивно впливає на солодкий перець.

Стало відомо, що йод успішно бореться з патологічними бактеріями та грибковими інфекціями рослин, а також виступає в ролі імунностімулятора, підвищуючи природний імунітет рослин та посилюючи їх захисні механізми від несприятливих умов. Крім того, йод підвищує врожайність перцю і коштує зовсім недорого.

Так, щоб підгодувати перець йодом, потрібно приготувати "живильний" розчин: на відро води додають 20 крапель йоду. Засобом, що вийшов, треба здійснити полив рослини під корінь - на кожен квадратний метр повинні припасти 10 літрів приготовленої рідини. Поливати рослину потрібно ввечері, у безвітряну та теплу погоду.

Популярні новини зараз

Грандіозний скандал із Тищенком: петиція про позбавлення його мандата набрала вже половину необхідних голосів

Може стати реальним наступником: названо людину, яку Путін боїться найбільше

Ніби тільки з плити: як зберегти блюдо теплим, якщо немає світла та газу

Як приготувати смачний домашній сир в духовці. Старовинний рецепт

Показати ще

Завдяки такому підживленню перець буде захищений від гнилі та шкідників.

Не виникне проблем із цвітінням та плодоношенням: перців сформується багато. А все завдяки покращеному засвоєнню азоту із ґрунтового покриву.

Крім того, плоди виявляться дуже смачними.

Підживлення під корінь рекомендується здійснювати двічі за сезон – один раз за кілька днів після висадки у ґрунт, другий – коли перці почнуть плодоносити.

А ще йодом можна обприскувати без фанатизму листочки та квіточки. У цьому випадку йод працюватиме за прямим призначенням – боротиметься з інфекціями. Як профілактика обприскування можна проводити весь сезон – раз на два тижні у спекотну погоду.

Читайте також:

Як виростити абрикос із кісточки, щоб він шикарно плодоносив і дивував урожаєм

Ви можете залишитись без урожаю: чого бояться кабачки і що не можна поряд з ними садити

Чи можна удобрювати помідори золою та яким буде врожай: важливі поради