Дуже часто перець виростає гірким та товстошкірим з різних причин – починаючи від погодних умов, закінчуючи неправильним місцем висаджування насіння.

Не менш важливим фактором є і правильне підживлення перцю. Саме про це ми сьогодні й поговоримо – чим треба підгодувати перець, щоб він виріс великим, м'ясистим та солодким.

Зазначимо, що йдеться не про якусь хімію, якою багато хто обробляють перець на городі, а про справжнє біологічно чисте підживлення.

Чим потрібно удобрювати перець

Щоб перець виріс справді великим та солодким, його потрібно удобрювати настоєм із кропиви. Цей старовинний метод знають найдосвідченіші городники, але завжди їм діляться.

Щоб приготувати таке підживлення, потрібно взяти 1 кілограм кропиви та 8 літрів води. Вся ця суміш має блукати 3-4 дні. Після цього беремо половину концентрату, що вийшов, і розбавляємо в 10 літрах води, отримавши готову для підживлення перцю рідина.

Як удобрювати перець

Важливо запам'ятати, що під кожен кущ перцю потрібно вилити трохи більше 1 літра підготовленого розчину. Поливати перець потрібно лише під корінь.

Популярні новини зараз

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна і розслаблююча. Старовинний рецепт

Два "огірка" в один ріт: Леся Нікітюк злила "хмільне" відео про вибрики найближчого чоловіка

Оккупанты напустят в краны крымчан жижу с коррозией

Жигунов избил Анастасию Заворотнюк: известный режиссер рассказала подробности

Показати ще

А ось щоб очистити листя перцю від будь-яких шкідників, отриману рідину можна розбризкати по кущах. Щоправда, у такому разі, рідину для підживлення перцю треба розбавити чистою водою не в 10, а в 20 разів.

Читайте також:

Смачніше ви ще не куштували: рецепт картопляних зраз із молодою капустою, протушкованою в томатній пасті

У тіні чи на сонці: де найкраще садити болгарський перець, щоб він виріс солодким та м'ясистим

Перцю вистачить і на салати, і на консервацію: як отримати багатий урожай - секрети городників