Повідомляється, що влада має всебічне розуміння поточної енергетичної ситуації, сигналізуючи киянам про необхідність готуватися до можливих відключень електроенергії тривалістю 7-8 годин. Таку заяву зробив директор Центру енергетичних досліджень Олександр Харченко, як пише «finance».

Він наголосив на мовчазному визнанні з боку зацікавлених сторін, незважаючи на небажання відкрито обговорювати це питання. Він підмітив ретельні розрахунки, що лежать в основі цих прогнозів, а також невизначеність, що насувається, пов'язану з можливими подальшими атаками.

Перспективи відновлення деяких об'єктів залишаються неоднозначними, оскільки вони залежатимуть від швидкого прибуття необхідного обладнання - фактор, який ще остаточно визначити.

Відключення, заявив Харченко, неминучі, їхня мінімальна тривалість становить три-чотири години на день, а Києву дано попередню вказівку прогнозувати тривалість відключень до семи-восьми годин. Цей прогноз, наголосив він, відображає відносно оптимістичний сценарій, хоча він може погіршитися.

Щодо найважливіших зусиль щодо координації, він повідомив про існування як мінімум чотирьох окремих штабів, які діють незалежно і без синхронізації.

Читайте також:

Популярні новини зараз

Грандіозний скандал із Тищенком: петиція про позбавлення його мандата набрала вже половину необхідних голосів

Обов'язково спробуйте: рецепт домашньої "Фанти" на зиму

Шикарна закуска: рецепт печериць в беконі з сиром. Робимо у духовці

"Начебто без білизни": Леся Нікітюк "засвітила" ніжність під сукнею. Фотограф зловив момент

Показати ще

Не розкидайтеся грошима: хто з українців може платити за комуналку лише 25%

Готуємося до гіршого: українців попередили про жорсткі графіки відключення світла

Усього 5 категорій: хто з українських пенсіонерів може отримати 100% знижку на оплату комуналки