Більшість українців у літньо-осінній період поспішають зробити консервацію, щоб узимку можна було поласувати літнім урожаєм. Ось тільки, щоб не витратити час і не зіпсувати продукти, слід дотримуватися правильної послідовності приготування, а також вибрати високоякісні кришки для консервування.
"Перевірити" кришку можна ватним диском, змоченим в ацетоні. Якщо потерти внутрішню поверхню кришки і залишиться жовтий або зелений слід, значить кришка вступатиме в реакцію з вмістом банки, поступово отруюючи його.
Не використовуйте такі кришки багато разів і не купуйте жерстяні кришки "про запас" - термін зберігання таких кришок всього 3 роки.
Читайте також:
Втрата пенсії через почерк у трудовій: укранцв залишають без стажу і виплат
Чому ваша картопля дрібна: 7 помилок, які роблять навіть досвідчені городники
Тисячі гривень штрафу за бруд: водії нариваються на покарання через дрібницю
Як зібрати відро картоплі з одного куща: секрет, який замовчують навіть досвідчені городники
Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною
