До Дня незалежності України держава надала разову грошову допомогу окремим категоріям громадян, максимальну суму виплати встановлено у розмірі 3100 гривень. Ці гроші призначені для підтримки інвалідів, колишніх в'язнів концтаборів та осіб, які стали інвалідами через загальні захворювання, як пише «obozrevatel».

За даними Кобеляцької територіальної громади, одержувачі цієї допомоги діляться на кілька груп, причому порядок отримання виплат варіюється залежно від групи громадян:

Пенсіонери отримають одноразову виплату автоматично разом із серпневою пенсією за умови наявності у пенсійній справі довідки, що підтверджує їхній статус.

Також сюди входять військовослужбовці, співробітники поліції, керівний та рядовий персонал органів внутрішніх справ, а також державної кримінально-виконавчої служби та служби судової безпеки.

Незареєстрованим особам, які не стоять на обліку, необхідно подати заяву, що включає паспорт, ІПН, довідку, що підтверджує їх статус, та довідку банку про відкриття рахунку.

За даними Кабінету Міністрів України, право на виплати мають такі групи населення:

Популярні новини зараз

Як приготувати справжню вишневу наливку. Ніжна і розслаблююча. Старовинний рецепт

Як приготувати смачний домашній сир в духовці. Старовинний рецепт

"Начебто без білизни": Леся Нікітюк "засвітила" ніжність під сукнею. Фотограф зловив момент

Жигунов избил Анастасию Заворотнюк: известный режиссер рассказала подробности

Показати ще

Особи з обмеженими можливостями внаслідок війни та колишні неповнолітні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнані інвалідами із загального захворювання, виробничої травми або з інших причин.

Розмір виплати залежить від групи інвалідності:

І група: 3100 гривень.

ІІ група: 2900 гривень.

ІІІ група: 2700 гривень.

Виплати: скрін з відео

Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, колишні неповнолітні в'язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також діти, народжені в таких місцях примусового тримання своїх батьків, отримають по 1000 гривень.

Особи, які надали особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають 3100 гривень.

По 650 гривень отримають члени сімей загиблих ветеранів війни, захисники України, подружжя загиблих внаслідок війни, інвалідів, які не вступали в повторний шлюб, а також подружжя загиблих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань.

Учасники війни, колишні в'язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, примусово вивезені на примусові роботи, діти партизанів та інші учасники боротьби з нацистським режимом отримають 450 гривень.

Грошова допомога надається тим, хто отримав відповідний статус до 24 серпня поточного року. Якщо виплата не буде отримана до 1 жовтня, люди можуть звернутися до Пенсійного фонду України або Центру адміністративних послуг до 1 листопада.

Читайте також:

Що потрібно зробити, щоб залучити гроші та удачу в будинок: у цьому допоможе лавровий лист

Нарешті гаманець вас потішить: 4 знаки Зодіаку, на які цього літа чекають великі гроші

Успіх відвернеться від вас: які гроші в жодному разі не можна тримати в гаманці