Більшість українців у літньо-осінній період поспішають зробити консервацію, щоб узимку можна було поласувати літнім урожаєм. Ось тільки, щоб не витратити час і не зіпсувати продукти, слід дотримуватися правильної послідовності приготування, а також вибрати високоякісні кришки для консервування.

І справді, знаючи, які бувають види кришок для банок, легко підібрати оптимальний варіант для конкретних продуктів та способу приготування.
Бляшані кришки бувають як з лаковим покриттям, так і без. Сторона, де жерсть не лакована, окислюється, забарвлюючи консерви в чорно-бузковий колір, надаючи їм специфічного металевого присмаку. Таким чином, нелаковані варіанти придатні для короткочасного зберігання некислих продуктів (варення, джему або компоту).
У свою чергу лакове покриття з внутрішньої сторони не дає жерсті окислитися. Саме це покриття призначене для контакту з кислим середовищем, воно екологічно чисте та безпечне та запобігає реакції вмісту консервації з металом кришки.

"Перевірити" кришку можна ватним диском, змоченим в ацетоні. Якщо потерти внутрішню поверхню кришки і залишиться жовтий або зелений слід, значить кришка вступатиме в реакцію з вмістом банки, поступово отруюючи його.

Не використовуйте такі кришки багато разів і не купуйте жерстяні кришки "про запас" - термін зберігання таких кришок всього 3 роки.

Читайте також:

Ви навіть не здогадувалися, наскільки це смачно: рецепт макаронів, тушкованих з молодою капустою та грибами у сметанному соусі

У такий рецепт ви закохаєтеся відразу: готуємо мариновані помідори з гірчицею на зиму - швидко та смачно

Популярні новини зараз

Герой "Холостяка" чи зрадник мистецтва?: Яніна Соколова рознесла Цимбалюка перед прем'єрою шоу

Харизма, від якої неможливо відвести погляд: три знаки Зодіаку, які заворожують з першої миті

Город під загрозою: одна дрібниця, через яку ви втрачаєте половину врожаю

Залишитеся без копійки: ПриватБанк почне блокувати рахунки українців, ось що потрібно терміново зробити

Показати ще

Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною