Більшість українців у літньо-осінній період поспішають зробити консервацію, щоб узимку можна було поласувати літнім урожаєм. Ось тільки, щоб не витратити час і не зіпсувати продукти, слід дотримуватися правильної послідовності приготування, а також вибрати високоякісні кришки для консервування.
"Перевірити" кришку можна ватним диском, змоченим в ацетоні. Якщо потерти внутрішню поверхню кришки і залишиться жовтий або зелений слід, значить кришка вступатиме в реакцію з вмістом банки, поступово отруюючи його.
Не використовуйте такі кришки багато разів і не купуйте жерстяні кришки "про запас" - термін зберігання таких кришок всього 3 роки.
Читайте також:
Герой "Холостяка" чи зрадник мистецтва?: Яніна Соколова рознесла Цимбалюка перед прем'єрою шоу
Харизма, від якої неможливо відвести погляд: три знаки Зодіаку, які заворожують з першої миті
Город під загрозою: одна дрібниця, через яку ви втрачаєте половину врожаю
Залишитеся без копійки: ПриватБанк почне блокувати рахунки українців, ось що потрібно терміново зробити
Цей секрет вас точно здивує: як правильно варити молоду картоплю, щоб вона була незрівнянною