Часник залишається невід'ємною частиною української кухні, але, щоб зберегти його смак, аромат та корисні властивості взимку, потрібна правильна підготовка та зберігання.
Процес починається до закладання на зберігання. Часник слід збирати у суху погоду та сушити протягом семи-десяти днів. Після повного висихання стебла слід обрізати, залишивши короткий черешок довжиною 3-5 див.
Також важливо сортувати цибулини: більші головки часнику зберігаються довше, а дрібніші або пошкоджені головки слід використовувати в першу чергу.
Оптимальні умови зберігання: прохолодна температура від +2 до +6 °C, помірна вологість повітря 60–70% і темне місце, оскільки пряме сонячне проміння може спровокувати проростання.
Рекомендується кілька способів зберігання: часник можна зберігати в повітропроникних сітках або тканинних або нейлонових мішках, дерев'яних або картонних ящиках або скляних банках без кришок, злегка присипаних сіллю або борошном. Очищені зубчики також можна консервувати в олії в холодильнику.
"Холостяк" - все: Тарас Цимбалюк зробив свій вибір, Наталка Денисенко не втрималася
ТЦК оновили список: кого мобілізація забере першим
Таємний розпродаж зіркового гнізда в Україні: чому Потап і Настя Каменських позбуваються свого маєтку за $2,2 млн
"Я впала в темряву": Камалія вперше чесно розповіла про трагедію, яка зламала її зсередини, вони померли
Поліетиленові пакети не підходять для зберігання часнику через погану вентиляцію, що може сприяти появі плісняви. Крім того, зберігання часнику в теплі прискорює проростання та скорочує термін придатності.
Так, дотримуючись цих рекомендацій, часник збереже свій смак і якість у холодну пору року.
Нагадаємо, як зберігати хліб, щоб він довго був свіжим – ніякої плісняви та неприємного запаху
Як повідомляв «hyser», критично важливий запас: як зберігати картоплю вдома – пролежить до літа і не проросте
Раніше «hyser» повідомляв, як зберігати моркву та буряк навіть без погреба: овочі будуть свіжішими довше, ніж картопля
